از کجا ارز دیجیتال اکسی اینفینیتی بخریم؟
از کجا ارز دیجیتال اکسی اینفینیتی بخریم؟
در حال حاضر صرافیهای زیادی از ارز دیجیتال اکسی اینفینیتی پشتیبانی میکنند، بازی Axie Infinity اما در بین خارجیها، صرافیهایی مثل Binance و Coinbase و همچنین OKEx و Huobi Global پیشنهاد میشوند. برخی از صرافیهای ایرانی هم هستند که از طریق آنها میتوانید برای خرید رمز ارز اکسی اینفینیتی اقدام کنید. با یک جستجوی ساده در گوگل، به راحتی میتوانید این صرافیها را پیدا نمایید.
قیمت لحظه ای ارز دیجیتال Axie Infinity
اگر شما هم یکی از افرادی هستید که همیشه Axie Infinity بازی میکنید یا به معامله این رمز ارز میپردازید، حتما اطلاع از قیمت لحظهای آن برای شما اهمیت زیادی دارد. برای مشاهده قیمت لحظهای ارز دیجیتال Axie Infinity وبسایتهای زیادی وجود دارند. اما در صفحه اصلی «رمز ارز آکادمی» هم میتوانید قیمت AXS و سایر رمز ارزها را بهصورت زنده و لحظهای مشاهده نمایید.
آیا ارز دیجیتال Tether امن است؟
تتر در معاملات رمز ارزها در حجم تریلیون دلار، مورد استفاده میباشد. البته موارد کمی هم گزارش شده است که افراد برای پس گرفتن پول خود به دلار دچار مشکل شدهاند. اگر چنین موضوعی متداول شود باعث از بین رفتن اعتماد و در نتیجه کاهش استفاده از ارز دیجیتال تتر خواهد شد. با این وجود، سوابق تتر کمی لکهدار است و عدم شفافیت، ریسکهایی را همراه دارد.
بسیاری از صرافیهای معتبر ارزهای دیجیتال، اعلام کردهاند که بهدنبال پیادهسازی سرویسهای لایتنینگ در پلتفرمهای خود هستند تا امکان واریز و برداشت بیت کوین را برای مشتریان خود تسهیل کنند. جدا از تمامی این اتفاقات، شبکه بیت کوین اکنون در آستانه بهروزرسانی تاریخی تپروت (Taproot) است که امکان ایجاد قراردادهای هوشمند مالی بر روی این شبکه را فراهم خواهد کرد.
همه این اخبار و رویدادها، نشان از آن دارند که فناوری لایتنینگ بهزودی به مؤلفهای اساسی در شبکه بیت کوین تبدیل خواهد شد و در آینده نزدیک، استفاده از آن برای اغلب کاربران شبکه ناگزیر خواهد بود.
در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی شبکه لایتنینگ بیت کوین و نحوه کارکرد آن، سادهترین روشهای ممکن برای استفاده از این فناوری را با هم مرور کرده و با کاربردهای واقعی آن بیشتر آشنا شویم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
مشکل مقیاسپذیری، مانعی بر سر راه شبکه بیت کوین
بسیاری بر این باورند که بیت کوین میتواند آینده سیستم مالی را به نفع خود تغییر دهد؛ اما در حال حاضر، در دامِ محبوبیت خود گرفتار شده است. حقیقت این است که برای رسیدن به این هدف، مشکلی جدی وجود دارد: طراحی بلاک چین بیت کوین به گونهای است که مقیاسپذیری را فدای امنیت و تمرکززدایی کرده است.
در حال حاضر، شبکه پرداخت ویزا در هر ثانیه 4,000 تراکنش پردازش میکند که بهطور بالقوه میتواند تا 65,000 تراکنش در ثانیه نیز برسد. اما توان عملیاتی بیت کوین فقط 7 تراکنش در ثانیه است.
سادهترین تعریفی که از مقیاسپذیری در بلاک چینها میتوان ارائه داد، به هم نخوردن عملکرد طبیعی شبکه، با افزایش تعداد کاربران و تراکنشهاست؛ بهطوری که تقاضای به وجود آمده قابل مدیریت باشد.
بهبیان دقیقتر، مقیاسپذیری اندک به دو مشکل اساسی در شبکه بیت کوین منجر میشود: سرعت و هزینه.
همچنین بخوانید:
مقیاس پذیری در بلاک چین چیست؟
مشکل اول: سرعت پایین تراکنشها
بلاک چین از مجموعهای بلاک تشکیل شده که هر کدام از این بلاکها حاوی گروهی از تراکنشها هستند. بلاک چین بیت کوین طوری طراحی شده است که در هر بلاک، تعداد مشخصی از تراکنشها را جای میدهد.
اگر تراکنشی که کاربر انجام میدهد در بلاک جاری (که قرار است استخراج شود) قرار نگیرد، وارد صف تراکنشهای در حال انتظار میشود که اصطلاحاً آن را ممپول (MemPool) یا استخر تراکنشهای در حال انتظار مینامیم. سرعت پردازش این تراکنشها، بسته به شلوغی ممپول، ممکن است بین چند دقیقه تا حتی چند روز طول بکشد.
مشکل دوم: هزینه بالای تراکنشها
شبکه بیت کوین و شبکههای مشابه دیگر، با پروتکل اجماعی به نام اثبات کار (proof of work) کار میکنند. ماینرها یا همان استخراجکنندگان در این اجماع انرژی فراوانی را صرف حل یک پازل یا معمای دشوار میکنند. برای جبران هزینه تجهیزات و برقِ مصرفی ماینرها در فرایند رایانش، کارمزد تراکنشها به آنها تعلق میگیرد.
تا وقتی که سیستم کوچک و تعداد تراکنشهای نیازمندِ تأیید کم باشد، شبکه بهخوبی کار میکند و هزینههای تراکنشها پایین است. اما با رشد شبکه، کارمزد تراکنشها نیز بالا میرود؛ چون فضای محدودی در هر بلاک جدید وجود دارد. پس در زمان اوج ترافیک شبکه، تنها تراکنشهایی که کارمزد بالاتری پرداخت میکنند پردازش میشوند.
در اواخر سال 2017 که میلیونها نفر بهسمت بیت کوین هجوم آوردند و شبکه تلاش میکرد با این تعداد تراکنش بالا دستوپنجه نرم کند، مشکل مقیاسپذیری آن به وضوح پدیدار شد. در دسامبر 2017، میانگین هزینه پردازش یک تراکنش در بلاک چین بیت کوین (چه تراکنش 1 دلاری چه 1000 دلاری)، 37 دلار بود. این مشکل باعث شد که بیت کوین بهعنوان یک ارز، چندان صرفه اقتصادی نداشته باشد؛ چون در بسیاری از موارد کارمزد تراکنش از خودِ مبلغ تراکنش بیشتر میشد.
بهعنوان مثال، فرض کنید هرروز عادت دارید پیش از رفتن به محل کار، از کافیشاپی یک فنجان قهوه بخرید. با استفاده از کارت اعتباری در کسری از ثانیه و با کمترین کارمزد ممکن قهوهتان را میخرید و از کافیشاپ خارج میشوید. این در حالی است که اگر قصد داشته باشید بهای همان فنجان قهوه را با بیت کوین پرداخت کنید، احتمالاً مجبور میشوید بین 10 دقیقه تا چند ساعت (!) صبر کنید تا تراکنش شما انجام شود. علاوه بر این، احتمالاً چند برابر بهای قهوه باید کارمزد تراکنش پرداخت کنید. حقیقت این است که هیچ فروشندهای منتظر این نمیماند که شبکه بلاک چین او را معطل پرداخت پول یک فنجان قهوه کند.
یکی از راهحلهای ارائهشده برای رفع مشکل مقیاسپذیری بیت کوین، شبکه لایتنینگ (Lightning Network) است. لایتنینگ در زبان انگلیسی بهمعنی رعدوبرق یا آذرخش است، که بهعنوان استعارهای از سرعت به کار میرود. اما آیا این راهکار برای رفع مشکلات شبکه بیت کوین کافی است؟ در ادامه این مقاله بهدنبال پاسخ به این سؤال هستیم.
همچنین بخوانید:
شبکه لایتنینگ؛ تحول بیت کوین از طلا به پول
شبکه لایتنینگ چیست؟
شبکه لایتنینگ چیست
شبکه لایتنینگ یک راهحل لایه دوم (Second Layer) یا برونزنجیرهای (Off-Chain) روی بلاک چین اصلی بیت کوین است که به کاربران اجازه میدهد بدون کارمزد یا تأخیر برای یکدیگر بیت کوین بفرستند.
شبکه لایتنینگ، کانالهای پرداختی روی شبکه اصلی ایجاد میکند که میتوانند مثل یک پل دوطبقه بخشی از ترافیک شبکه اصلی را بپذیرند. به این وسیله، بلاک چین بیت کوین توانایی بیشتری برای پردازش تراکنشها و شانس بیشتری برای پذیرش از سوی صاحبان کسبوکار بهعنوان یک سیستم پرداخت خواهد داشت.
ایده اصلی شبکه لایتنینگ این است که تراکنشهای خُرد (micropayment) روی بلاک چین اصلی ثبت نشوند تا از بار ترافیک تراکنشها کاسته شود و فضا برای تراکنشهای بیشتر و مقیاسپذیری بهتر مهیا شود.
کاربران لایتنینگ با ایجاد «کانال پرداختی» بین یکدیگر و واردکردن مقدار مشخصی بیت کوین به کانالها، میتوانند هر تعداد تراکنش که مایل باشند بهصورت دو نفره (P2P)، سریع و بسیار ارزان انجام دهند و دیگر برای پرداختهای روزمره مثل خرید قهوه با بیت کوین، نیازی نیست که مدت طولانی را برای تأیید تراکنش منتظر بمانند.
این شبکه شباهتهایی به سیستم تسویه فعلی مورداستفاده در شبکههای پرداخت سنتی مانند ویزا (Visa) و مسترکارت (MasterCard) دارد. وقتی پرداختی را از طریق لایتنینگ انجام میدهید، بلافاصله تسویه نمیشود. در عوض، وجوه خریدار (فرستنده) و درخواست فروشنده (گیرنده) بهسرعت تأیید میشود و چراغ انجام تراکنش سبز خواهد شد.
تراکنشهای لایتنینگ بسته به نحوه توافق طرفین، ممکن است چند روز یا چند هفته بعد تسویه شوند. شبکهای از گرهها (نودها) مسئولیت اداره شبکه لایتنینگ را بهعهده دارند که پرداخت را اعتبارسنجی میکنند.
تاریخچه شبکه لایتنینگ
شبکه لایتنینگ ریشه در تفکرات ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین دارد؛ این ایده به زمانی برمیگردد که از «کانالهای پرداختی» برای مبادله بیت کوین بین 2 فرد صحبت میشد، به طوری که دیگر نیاز نبود هیچکس از این مبادله اطلاع پیدا کند یا تراکنش توسط دیگران تأیید شود. اما جوزف پون (Joseph Poon) و تادئوس درایا (Thaddeus Dryja) با انتشار یک وایتپیپر در تاریخ 14 ژانویه 2016، به ایده لایتنینگ رسمیت بخشیدند.
جوزف پون و تادئوس درایا
نویسندگان این وایتپیپر ادعا کردند که بهجای تغییر خودِ شبکه بیت کوین برای تراکنشهای بیشتر، شبکهای از کانالهای ریزپرداخت میتواند مشکل مقیاسپذیری بلاک چین بیت کوین را حل کند. این ایده، دقیقاً نقطه مقابل ایده افزایش سایز بلاک بود که به هاردفورک بیت کوین کش انجامید.
لایتنینگ لبز (Lightening Labs)، یک آزمایشگاه مهندسی بلاک چین است که در کنار افراد و شرکتهای دیگر ازجمله ACINQ و بلاکاستریم (Blockstream) به اجرای نسخه بتای شبکه لایتنینگ در ماه مارس 2018 کمک کردند. تأمین مالی پروژه لایتنینگ با سرمایهگذاری کشت ایده (Seed Funding) به مبلغ 2.5 میلیون دلار انجام شد که جک دورسی، مدیرعامل توییتر هم در آن مشارکت داشت.
مزایا و محدودیتهای لایتنینگ
مزایای لایتنینگ:
لایتنینگ از راهکار برونزنجیرهای برای حل مشکل مقیاسپذیری استفاده میکند. در صورت موفقیت این شبکه، احتمالاً از ترافیک تراکنشهای شبکه بیت کوین کاسته میشود.
لایتنینگ به وسیله کانالهای پرداختی دوطرفه، امکان ارسال و دریافت (تقریباً) آنی را فراهم میکند.
شبکه لایتنینگ بهدلیل کاهش هزینه تراکنشها، برای پرداختهای خرد مناسب است.
چرا قیمت تتر همیشه ثابت است؟
به ازای هر واحد تتری که تولید میشود 1 دلار آمریکا در ذخایر بانکی نگهداری شده است که به عنوان پشتوانه این ارز دیجیتال عمل میکند.
چگونه تتر بخرم؟
برای خرید تتر باید به سایتهای صرافی ارز دیجیتال مراجعه کنید. فقط کافی است کلمه «خرید تتر» را جستجو کنید. همچنین میتوان در سایتهای بینالمللی مانند بایننس، ارزهای دیجیتال دیگر مثل بیت کوین را به تتر تبدیل کرد.
چه کیف پولهایی از تتر پشتیبانی میکنند؟
دهها کیف پول نرمافزاری و سختافزاری از تتر پشتیبانی میکنند. از بهترین کیف پولهای نرمافزاری که از تتر پشتیبانی میکنند میتوان به مایاتروالت (Myetherwallet) کوینومی (Coinomi)، تراست والت (Trust Wallet) و اتمیک والت (Atomic Wallet) اشاره کرد. کیف پولهای سختافزاری لجر (Ledger) و ترزور (Trezor) هم در میان دو کیف پول سختافزاری برتر قرار دارند که میتوان تتر را در آنها ذخیره کرد.
قیمت ارز AXS
ارز دیجیتال AXS در حال حاضر (تاریخ 4 مهرماه 1400) با قیمت 63 دلار یا 1 میلیون و 780 هزار تومان معامله میشود. البته بازار نوسانات زیادی دارد و احتمالا در زمان خواندن این متن، قیمت ارز AXS نیز تغییر کرده است. توصیه میکنیم قیمت دقیق و لحظهای ارز دیجیتال اکسی اینفینیتی را در صفحه اصلی سایت «رمز ارز آکادمی» مشاهده کنید.
منبع: آکادمی رمزارز