برند های ایمپلنتی که در ایران توسط دندانپزشکان برای کاشت ایمپلنت
برند های ایمپلنتی که در ایران توسط دندانپزشکان برای کاشت ایمپلنت مورد استفاده قرار میگیرند
در کشورمان ایران متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل تحریمهای زیاد و البته افزایش شدید قیمت دلار، خبری از برندهای معتبر دنیا نیست. البته هنوز هم کلینیکهای معتبر کشور از ذخایر ایمپلنتهای خاص خود استفاده میکنند. ما در ادامه بهطورکلی برخی از رایجترین برندهای معتبر مورد استفاده در ایران را نام بردهایم.
ایمپلنت دندان یا کاشت دندان چیست؟
ایمپلنت پین هایی هستند (فیکسچر نامیده می شوند) که از تیتانیوم خالص سازگار با بافتهای بدن ساخته شده که درون استخوان فک به طریق جراحی کاشته میشود و پروتز دندان (ثابت و متحرک) قابل اتصال به این ایمپلنت هاست.
انواع ایمپلنت
امروز شاید بتوان گفت حدود صد نوع ایمپلنت در بازارهای جهانی وجود دارد ولی معیار خوبی ایمپلنت، بر اساس پاسخ بافتهای پذیرنده ایمپلنت نسبت به آن می باشد که موفقیت کاشت دندان را تعیین می کند. میتوان گفت که ایمپلنتهای معتبر دارای استخوان سازی مناسب در اطرافشان هستند و تحلیل استخوان اطراف آنها کمتر است یا در حد صفر می باشد. به این ترتیب درصد شکست آنها بسیار کم است.
چه ایمپلنتی را انتخاب کنیم؟ تولید کدام کشور بهتر است؟
کلا رنجی از ایمپلنتها مناسب می باشند. عده ای از آنها برندهای بسیار خوبی هستند. در بازار بین المللی محصولاتی با کیفیت بسیار بالا وجود دارد, ولی مشکلی که به صورت عملی در مورد این نوع از ایمپلنت وجود دارد هزینه آنهاست. به دلیل قیمت بالا و در نتیجه استفاده کمتر از آنها، این محصولات به صورت بسیار محدود وارد ایران می شوند و تمام سایزها و قطعات لازم همیشه موجود نیستند و گاه مدت زیادی فقط صرف انتظار برای قطعه مورد نظر می شود. بنابراین واضح است که انتخاب ایمپلنت به عوامل زیادی از جمله رایج بودن استفاده از آن مدل و هزینه تمام شده برای مریض بستگی دارد. قطعا قیمت و کشور تولید کننده نباید تنها ملاک های انتخاب توسط بیماران عزیز باشد.
انواع ایمپلنت چه تفاوت هایی با هم دارند؟
انواع ایمپلنت و تنوع بالای آنها و تاثیر بزرگ آنها برروی قیمت کاشت دندان یکی از عوامل سردرگم کردن مراجعین شده است. علاوه بر انتخاب نوع ایمپلنت توسط بیمار بر اساس کشور سازنده و قیمت، هنگام انتخاب فاکتور های زیر در نظر گرفته می شود:
قیمت
پشتیبانی و کیفیت شرکت سازنده و خدمات پس از فروش
میزان استخوان در دسترس
میزان استحکام استخوان و زمان گذاشتن ایمپلنت.
اگر استخوان کافی برای گذاشتن ایمپلنت در دسترس نباشد می توان در شرایط خاص مقداری استخوان برگرفته از نقاط دیگر پیوند زد.
بنابراین فاکتورهایی بیش از انتخاب بیمار در این موضوع دخیل است.
قیمت ایمپلنت و هزینه کاشت دندان چقدر است؟
در مطب دکتر غزال آرش راد، جراحی ایمپلنتها توسط متخصص جراحی فک و صورت و پروتز توسط متخصص پروتز انجام می شود. در صورتیکه نیاز به جراحی های بازسازی مانند سینوس لیفت باشد هزینه جداگانه دارد. قیمت کاشت دندان به بنابر هزینه های زیر محاسبه می شود:
نوع ایمپلنت
هزینه پزشک معالج و هزینه لابراتوار
در صورتیکه نیاز به جراحی های بازسازی باشد به هزینه این جراحی ها به قیمت کاشت دندان اضافه خواهد کرد.
در هر درمان در شرایط معمول حداقل نیاز به پنج قطعه ایمپلنت می باشد:
دو عدد از این قطعات برای همیشه در دهان بیمار باقی خواهد ماند.
سه عدد از قطعات جهت فرم دادن لثه و مراحل قالب گیری استفاده می شود.
قطعات ایمپلنت با توجه به برند و کارخانه سازنده قیمت متفاوتی دارد. علاوه بر قیمت قطعات، هزینه دندانپزشک متخصص و هزینه لابراتوار سازنده نیز به هزینه ها اضافه می شود. (جراحی و کاشت ایمپلنت توسط متخصص جراحی و پروتز یا روکش آن توسط متخصص پروتز انجام می شود.) استخوان فرد همواره بستر کاملا مناسب برای کاشت نمی باشد و ممکن است نیاز به جراحی های بازسازی داشته باشد از جمله سینوس لیفت و پودر استخوان و ….
هزینه و قیمت کاشت دندان چگونه مشخص می شود؟
برای هر بیمار در شرایط معمول ( بدون در نظر گرفتن نیاز به قطعات بیشتر در موارد پیچیده تر) پنج قطعه ایمپلنت لازم است. دو عدد از این قطعه ها در دهان بیمار برای همیشه قرار میگیرند(فیکسچر و اباتمنت). قطعات دیگر برای فرم دادن لثه و قالبگیری می باشند. در نتیجه فاکتور های مهم در تایین قیمت کاشت دندان به تفکیک شامل:
قیمت ایمپلنت دندان
هزینه جراح و متخصص پروتز
هزینه لابراتوار پروتز
هزینه قطعات مصرفی می باشد.
در هر نوع ,قیمت قطعات ایمپلنت منحصر به خود آن سیستم و کارخانه سازنده می باشد.
کاشت دندان بهتر است یا بریج؟
آیا بهتر است فضای بی دندانی با کاشت ایمپلنت دندان جایگزین شود یا اینکه با تراش دندانهای مجاور و پایه قرار دادن آنها پر شود؟ این سوالی است که بسیاری از شما از ما میپرسید. قطعا ایمپلنت درمان ارجح است. با اینکه ممکن است به نظر بیاید که درمان با ایمپلنت هزینه بیشتری دارد ولی در طول زمان به طور قطع درمان ارزانتری برای فرد است، زیرا :
دندانهای مجاور فرد را دست نخورده نگه می دارد و از تحلیل استخوان نیز جلوگیری میکند.
با تراش دندانهای مجاور کم کم آنها نیز مستعد پوسیدگی می شوند و در طول چندین سال یک یا چند عدد از دندانهای پایه از بین می روند و طول ناحیه بی دندانی بلندتر می شود و همچنین در طول زمان استخوان ناحیه بی دندانی نیز تحلیل می رود. در حالیکه با جایگزینی ناحیه بی دندانی با ایمپلنت دندانهای مجاور آسیب نمی بینند و استخوان آن ناحیه نیز از بین نمی رود.
اطلاعات بیشتر درباره بریج دندان: بریج دندان چیست؟(انواع ,مزایا,معایب)
ایمپلنت فوری یا fresh socket چیست؟
ایمپلنتی که بلافاصله بعد از کشیدن دندان در جای آن قرار می گیرد. البته این عمل همیشه قابل انجام نیست و مواردی مثل:
قطر ریشه دندان
تعداد ریشه های دندان
وجود یا عدم وجود عفونت لثه یا ریشه
نزدیکی به سینوس و یا عصب همهگی عوامل تعیین کننده در امکان یا عدم امکان ایمپلنت فوری هستند.
آیا امکان جایگزینی ایمپلنت از دست رفته وجود دارد؟
درصد موفقیت ایمپلنت حدود 98% است ولی در شرایطی که ناموفق باشد معمولا امکان جایگزینی مجدد ایمپلنت از دست رفته با یک ایمپلنت دیگر و معمولا همراه با بازسازی استخوان وجود دارد.
آیا کاشت ایمپلنت نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد؟
خیر، کاشت ایمپلنت به جز موارد اندک یک جراحی سرپایی در مطب دندانپزشکی است.
آیا امکان اتصال دندان طبیعی به ایمپلنت(بریج) وجود دارد؟
قطعا نه خیر. امکان اتصال دندان طبیعی به ایمپلنت به علت تفاوتهای ساختاری ایندو به هیچ وجه وجود ندارد. در اوایل ابداع ایمپلنتها که این موارد انجام میشد متوجه شدند که با این عمل هم ایمپلنت و هم دندان به مخاطره میافتند. به این ترتیب که به طور مثال اگر یک فضای بی دندانی به اندازه دو دندان داریم، قطعا باید دو ایمپلنت کاشته شود و امکان این وجود ندارد که یک ایمپلنت گذاشته شود و فضای بی دندانی بی ایمپلنت و دندان توسط بریج(اتصال این دو بهم) پر شود.
ایمپلنت های ساخت آمریکا
کشور آمریکا یکی از بهترین تولیدکنندههای ایمپلنت جهان محسوب میشود. ایمپلنتهای این کشور هنوز هم در ایران مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از آنها به شرح زیر هستند:
ایمپلنت زیمر بیومت (Zimmer Biomet)
شرکت زیمر از سال 1927 به عنوان تولیدکننده ایمپلنت دندان آمریکایی شناخته میشود و محصولات آن تاکنون در بیش از 100 کشور جهان عرضه شده است. انواع مختلف ایمپلنت ساختهشده توسط این شرکت، تاکنون موفقیت بسیار بالایی در کاشت داشتهاند. البته این روزها به دلیل بالا بودن بیش از حد قیمت آنها، کمتر در ایران مورد استفاده قرار میگیرند.
ایمپلنت ترى اى (3I)
ایمپلنت تری آی، یکی از بهترین نوع ایمپلنت ساختهشده توسط شرکت آمریکایی زیمر بیومت است. اباتمنتهای مختلف ساختهشده برای این ایمپلنت، به راحتی با هر نوع تاج دندانی ست میشوند. جنس ایمپلنت تری آی، با ساختار میکرو به راحتی به استخوان فک جوش خورده و با بافت دهان و دندان سازگار است.
ایمپلنت بایکان (Bicon)
ایمپلنت آمریکایی بایکان تنها ایمپلنت اسکرولس و اولین ایمپلنت دندان کوتاه به شمار میرود. تمامی فیکسچرها و اباتمنتهای این برند از آلیاژ تیتانیوم ساخته شدهاند.
ایمپلنت اینترالاک (Intralock)
ایمپلنت اینترالاک یکی دیگر از برندهای آمریکایی مورد استفاده در ایران است که کیفیت بسیار بالایی دارد. این برند تکنولوژیهای خاصی از قبیل سطح Ossean و تکنولوژی L-PRF و … را در دنیا به نام خود به ثبت رسانده است.
ایمپلنت بیوهوریزونز (Biohorizons)
ایمپلنت بایوهوریزونز از لحاظ زیبایی بیرقیب است. ابن برند نیز به دلیل گرانی امروزه کمتر در ایران مورد استفاده قرار میگیرد. از مزایای این ایمپلنت میتوان به پایداری فوقالعاده آن در استخوان فک و دوام و طول عمر بالای ایمپلنت اشاره کرد.
منبع